Waarom heb je nog niet de relatie die je wilt? - Iris Uriot

Waarom je nog niet de relatie hebt die je wilt, en hoe je wel die liefde gaat vinden..

Vorige week sprak ik met een nieuwe super leuke cliënte – en daar komt natuurlijk veel van mijn inspiratie vandaan! Maar, zoals je vast ook wel weet, heb ik de meeste dingen die mijn clienten doormaken, zelf ook ervaren. Wij mensen zijn universeler dan we denken.

Samen kwamen we op een aantal belangrijke redenen die er eigenlijk in de kern voor zorgden dat het haar nog niet is gelukt om een geliefde te vinden die helemaal op haar beste versie aansluit.

Misschien herken je er ook wel een paar?

Als je weet wat de redenen zijn dat je nog niet de liefde hebt gevonden zoals je die graag wilt, dan kun je ze ook aanpakken! Daarom zet ik hier een aantal redenen voor jou op een rijtje, misschien herken je er een bij jezelf.

Nummer 1. Wat je intern gelooft, gebeurt

Als je ergens intern niet gelooft dat liefde voor jou is weggelegd, of dat het uberhaupt echt bestaat, zul je dat ook keer op keer aan jezelf bewijzen. Ik gebruik hier vaak het voorbeeld ‘de aarde is plat’. We weten allemaal dat dit niet zo is. Maar als jij jezelf hier lang genoeg intern van gaat overtuigen, ga je er bewijs van vinden. Je brein volgt wat jij gelooft. Als je ergens niet gelooft dat je liefde waard bent, zul je de liefde ook afstoten. Overtuigingen kunnen heel diep zitten, en kunnen er voor zorgen dat je alle liefde die op je pad komt, gaat saboteren. Het kan zo ver gaan dat je bijna letterlijk misselijk wordt van iemand die lief voor je is. 

Nummer 2: Projectie

Je neemt altijd wel iets mee van je vorige relaties, of van vroeger. Maar zolang je je daar niet bewust van bent, kun je dit projecteren alsof het allemaal aan je huidige dates/geliefdes zou liggen. In andere relaties heb je misschien ‘schade’ opgelopen, teleurstellingen, etc. En dat kun je meenemen naar iedere nieuwe relatie. Waardoor je ruzies of afstand gaat creëren of ineens begint met overmatig bevestiging zoeken, terwijl je niet eens per se onzeker bent. Dit kan er voor zorgen dat je onbewust de liefde dus op afstand houdt.

Nummer 3: Je bent gestopt met daten

Als je je niet meer in ‘the game’ durft te begeven, dan is de kans ook wel heel klein dat je het spel gaat winnen natuurlijk. Er kunnen allerlei belemmeringen staan op daten, omdat je het koppelt aan teleurstelling. Maar als je stopt met daten, stop je met spelen. Als je stopt met spelen, ga je ook niet winnen. Kleine kans dat Mr of Mrs Right ineens bij je aanbelt. Of je moet alle hoop vestigen op de pizza-bezorger. 

Nummer 4: Onzekerheid

Wanneer je onzekerheid voelt, belemmer je vaak ook ergens de liefde. In de fase van in contact komen (nr 5), in de fase van initiatief tonen, in de fase van daten en het gesprek op gang houden, in de fase van berichten over en weer sturen, in de fase van liefde en complimenten kunnen ontvangen, in de fase van diepere communicatie en meer verbinding maken, in de fase van intimiteit en fysiek contact, in de fase van commitment in elkaars leven, in de fase van delen van jullie verleden en elkaar daar in toelaten.. Een relatie heeft heel veel fases, en als je vanwege onzekerheid niet de volgende fase in komt, betekent dit ook meestal dat je afstand houdt. Of dat er jaloezie bij de relatie komt kijken. Wat uiteindelijk vaak zorgt dat de relatie stagneert. Ontdek waar jouw onzekerheid zit, en waar jouw bottleneck zit. Kun je die oplossen? Dan kun je weer een fase dieper.

Nummer 5: Het lukt je niet om in gesprek te komen

Als je wilt daten, is het natuurlijk belangrijk om in gesprek te komen!
En ben je net als ik niet zo’n fan van dating sites en Tinder, maar wil je wel graag daten?
Er is ook nog zoiets als mensen ‘in het wild’ ontmoeten en aanspreken. De ouderwetse manier, en in mijn ogen nog altijd de beste. Want alleen als je iemand in het echt ziet, kun je pas echt oordelen of je aantrekkingskracht voelt.

Ben je toevallig een vrouw, dan heb ik iets voor je om dat gedeelte een heel stuk makkelijker voor je te maken.
Een gratis e-book waar ik allemaal manieren met je deel die er voor zorgen dat je subtiel aan de praat raakt met de man die jij leuk vindt.
Zonder dat hij door heeft dat je hem leuk vindt.

Downloaden?
Dat kan via de link hier onder!

Gratis E-book

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Uriot draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders