Wat als de ander je afwijst in bed? - Iris Uriot
Intimiteit is een veelbesproken onderwerp met mijn cliënten. En toch speelt er nog zoveel schaamte om er over te praten. Zo ook bij een van mijn hele lieve cliënten waarvan ik nu de naam even verander in Sara.
 
Sara had een probleem waar veel last van ervaren, maar waar bijna niemand echt over durft te praten. Ze was niet intiem meer met haar vriend. En ze wist niet of ze er nog wel van kon genieten. Als ze iets probeerde had haar vriend vaak geen zin.
 
En haar vriend (die we nu even Paul noemen) dreigde een tijd met eindigen van de relatie. Waardoor Sara zich eigenlijk gedwongen voelde om hem te pleasen. Daar is ze nu dus mee gestopt, omdat ze niet meer wil opkomen voor haar eigen belang. Maar nu voelt het soms alsof ze uit elkaar gegroeid zijn.
 
Natuurlijk kan het zijn dat Sara gewoon minder behoefte heeft dan Paul en dat Paul een eikel is die Sara overhaalde tot intimiteit.
Maar in dit geval was dat helemaal niet zo. Sara en Paul zijn namelijk hartstikke gek op elkaar. Waar het hier mis ging is dat Sara en Paul beide conclusies hebben getrokken uit hun eigen verhaal dat ze aan deze situatie verbonden. Het dreigen met eindigen van de relatie was een actie uit pure angst en wanhoop.
 

Wat onder andere meespeelt is onze conditionering via de media. Een vrouw moet niet met teveel mannen geweest zijn, maar wel precies weten hoe alles werkt. En mannen moeten altijd in de mood zijn. ‘Het doen’ is de beste beloning voor een man en ze willen het allemaal heel vaak. Dit is wat we mee krijgen en waar we onze verhalen uit halen.

Wat we ook al vanaf de puberteit mee krijgen is dat je als meisje ‘vies’ bent als je teveel met jongens het bed deelt en er plezier aan beleeft. We leren dat we er vooral niet over mogen praten en dat we het niet lekker mogen vinden om ons lichaam te ontdekken. 
 
Als je leert dat iets niet oke is, koppelt je onderbewuste het aan schaamte in plaats van aan plezier. Of aan verplichting om de ander te pleasen. Of misschien ook wel ergens als controlemiddel om de ander bij je te houden..
 
Maar wat te doen om nu wel weer te genieten?
Realiseer je als eerste het bovenstaande en maak het weer leuk om jezelf en de ander te onderzoeken.
 
Ik heb hier nog 6 tips die je kunnen helpen in dit proces met jouw geliefde:
 

1: Laat intimiteit weer echt over plezier voor twee gaan
Vraag jezelf eerst af, wat is de reden dat ik het wil? Welk gevoel wil ik eruit halen?
Gaat het ergens nog over ‘de beste in bed’ zijn voor de ander? Gaat het nog over pleasen of bevestiging? Vind je van jezelf dat het moet? Of ben je de ander aan het pleasen?
Onderzoek dat gevoel. En onderzoek of je al die gevoelens op een andere manier kunt oplossen. Zodat het weer alleen over plezier voor twee kan gaan.

2. Onderzoek elkaar opnieuw
Zeker als je jaren een relatie hebt, weet je elkaars plekjes al wel.. Maar je weet meestal alleen de plekjes waar de ander het snelst klaarkomt. Ga dat dus nu omdraaien. Ga bewust op zoek naar manieren van uitstellen. Wissel veel af en vraag steeds wat de ander lekker vindt. Maak er een spel van en onderzoek elkaar. Vraag tot in detail. Iedere keer dat je een beweging maakt, vraag of het harder of zachter mag en vraag waar hij/zij het liefst wordt aangeraakt. Zo bouw je voor de ander een veilige omgeving en geef je het voorbeeld van hoe je zelf behandeld wilt worden. Want we voelen vaak een blokkade in het vertellen wat we willen, maar uiteindelijk wil je allebei graag dat de ander tevreden is. Dus het is het makkelijkst als je bewust over die blokkade heen stapt. Je moet mogelijk door wat gedachtes heen, maar dit zijn maar gedachten. En zeg dit tegen jezelf: DE ANDER WIJST JE NIET AF ALS JE VRAAGT OM WAT JE WILT 🙂
 
Wat ook goed kan werken: Een periode (bijv 4 weken) verbieden om ‘het te doen’. Alleen maar naakt bij elkaar liggen en elkaar onderzoeken. Aanraken, masseren, aaien, kietelen. Alles mag, behalve het echte werk. Dit haalt het gevoel eraf dat je straks weer moet presteren en maakt er meer een spel van.
 
3: Leer wat jou in de mood brengt.
Dit is voor iedereen anders, maar wat vooral belangrijk is is dat je hier de schaamte vanaf haalt. Wij mensen zijn in staat om altijd in de mood te komen als we ons er toe zetten. Maar vaak komt schaamte er tussen en dan laten we het weer gaan..
Als jij van een gekke fantasie in de mood komt, sta jezelf dan toe om die fantasie te hebben. Als jij van bewegen in de mood komt, kronkel dan vooral lekker. Als jij van geluid maken in de mood komt, maak dan geluid. Als je muziek nodig hebt, zet dat dan aan. Als je van speeltjes houdt, pak ze erbij. En zorg dat het lekker warm is. Pak dekentjes, zet de verwarming wat hoger. Doe wat nodig is! Het is niet raar als je wat meer nodig hebt dan alleen een lichaam tegenover je. Ook niet als je een man bent!
 
4: Plan het
Ik krijg vaak als argument: ‘Het moet wel spontaan gebeuren’. Dat is zo’n enorme belemmering. Want als je beide met onzekerheid of angst leeft, is dit bij uitstek de manier om er nog van te genieten. Als je het plant, is er namelijk geen kans op afwijzing. Want je maakt er beide ruimte voor. Bovendien kun je jezelf vast in de mood brengen voordat je begint, zodat je beide weet dat je er zin in hebt. Gebruik in eerste instantie tip 2; plan momenten om elkaar opnieuw te onderzoeken. En houd dit moment er in. Wij doen dit dus ook; we plannen een moment in de week dat we sowieso us-time hebben. We spenderen tijd aan verbinding.
 
5: Laat emoties die loskomen toe
Soms kan er iets loskomen, ook terwijl je bezig bent.. Dat is een reactie van jouw hersenen om schaamte los te laten. Als je dit onderzoekt, wees dan niet bang voor een beetje emotie. Soms zit dat er tussen. De energie kan trillingen losmaken in je lijf, oude herinneringen. Als je dit gaat blokkeren, blokkeert je gevoel van plezier ook.
 

6: Blijf initiëren als je zin hebt
Er zijn zoveel redenen waarom mensen geen zin hebben. Maak die reden nooit persoonlijk. De ander vindt jou niet ineens niet meer aantrekkelijk. Het kan zijn dat zijn of haar mind dit zegt, maar daar zitten andere oorzaken achter. Zoals angst voor afwijzing. Mannen hebben hier dus ook heel veel last van; angst voor afwijzing. Of angst om niet te presteren.. En het kan heel goed zijn dat hij zo bang is voor jouw reactie of oordeel, dat hij niet meer lijkt te willen. En kans bestaat dat jij je dan onzeker gaat voelen over jezelf. Terwijl het aan zijn verhalen ligt. Blijf dus initiëren. Blijf op nieuwe manieren proberen. En blijf vooral heel veel aan elkaar vragen. Zonder oordeel en uit nieuwsgierigheid naar wat er in het hoofd van de ander speelt.

Want als je doorvraagt, kunnen er zomaar misverstanden naar boven komen die op te lossen zijn. En als die uit de lucht zijn, kan het zomaar zijn dat jullie beide weer die passie opbouwen! Vanuit liefde en vanuit plezier.
 

Als je toe bent aan meer, aan een fantastische relatie vol overgave; stuur me dan even een persoonlijk bericht via mijn website! (www.irisuriot.com)
Spread the love

Iris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iris Uriot draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders