Dating tips voor vrouwen: een paar skills die je gaan helpen - Relaxed Verliefd

Vrouwen en dating/daten: Een paar skills die je gaan helpen aan veel leukere dates!

Deze blog heb ik geschreven voor de lieve vrouwen, wie aan het daten zijn of graag willen daten. Ik zie dating als een spier die je heel goed kunt trainen door de juiste skills te ontwikkelen.

Misschien merk jij, net als ik vroeger, dat je allemaal verkeerde types aantrekt.
Of heb je super vaak dates afgesproken en blijkt het echt niets te zijn?
Ben je er daardoor een beetje klaar mee?

Dat is zonde! Want daten kan super leuk zijn. Ook via de online dating wereld. Mits je het een beetje ‘onder de knie’ krijgt. Je hebt vaak meer invloed dan je denkt.

Goed zijn in dating helpt je om te ontdekken wat je echt wilt, maar ook om jezelf te ontwikkelen tot een veel krachtiger en leuker persoon.

Waar je via online dating vaak angst voelt rondom time-wasting, kunnen het ontwikkelen van de skills die ik met je ga delen je dus super veel tijd schelen. En daarbij ook veel leukere dates opleveren!
Zowel in het proces vooraf, als op de date zelf. Het selectieproces begint al ver voordat de daadwerkelijke date plaatsvindt.

Dus ik zet even een aantal van deze skills op een rij. Dan heb je straks weer een quality date in plaats van een volgende teleurstelling.

1: Goed leren filteren

De belangrijkste skill in dating als je het mij vraagt. Goed filteren is echt iets wat je moet leren. Want ‘maak iedereen verliefd’ tactieken, hebben geen zin als je verkeerd filtert. Ik ben er sowieso niet voor, die tactieken, dat weet je misschien. Maar als je ze wilt laten werken is filteren net zo belangrijk.

Hoe beter je vooraf kunt filteren, hoe beter je dates gaan worden.

Want: Time-wasters zijn er altijd. Zij die te onzeker zijn. Niet zelfbewust. Geen moeite willen doen. Of zij die zelf de tactieken te goed kennen.

Focus op wie je graag wilt ontmoeten en neem eens wat tijd om te bedenken hoe je deze persoon zou herkennen.

Leer de gentlemans (of ladies) met zelfvertrouwen eruit filteren door de juiste vragen te stellen of opmerkingen te maken.

Speel een spel met jezelf ‘in zo min mogelijk berichten uitvinden of ik wil daten ja of nee’. En maak er geen interview van, probeer juist op een luchtige manier te ontdekken wie je ‘voor je’ hebt.

Wil je hier goed in worden? Ik ga hier binnenkort een online training voor uitbrengen. Stay tuned 😀

2. Schrijf een goede tekst voor je dating profiel

Deze sluit eigenlijk aan op 1, en natuurlijk op de online dating wereld. Foto’s spelen een belangrijke rol, absoluut – maar heb alsjeblieft een profieltekst. Het helpt je met filteren. Als je mij volgt weet ik zeker dat je niet het type bent dat iemand zoekt wie alleen op je foto’s selecteert. Dus investeer wat tijd in het bedenken van een goede tekst.
Onderzoek andere profielen om te kijken wat jij leuk vindt. Waar moet je om lachen?

Schrijf alsjeblieft geen sollicitatiebrief met al je kwaliteiten, of alles wat je zoekt. Don’t say it, show it. Kies een tekst die laat ZIEN wat je bent, zonder het te zeggen. Heb je droge of sarcastische humor? Laat dat dan zien in je tekst, maar benoem het niet direct.
En een vraag stellen in je tekst helpt mensen om jou aan te spreken.

3: Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen helpt je tevens met filteren. Want alleen wat jij zelf aan zelfvertrouwen hebt, kun je bij een ander herkennen. Zelfvertrouwen kun je ontwikkelen door jezelf te leren dat je niets hoeft te verdedigen.

Durf het bijvoorbeeld met de ander oneens te zijn zonder een discussie te willen starten. Onzekerheid zorgt dat je defensief reageert of pleasend. Allebei wil je het liefst zo ver mogelijk bij jouw date vandaan houden. Liefdevol blijven vanuit kracht, helpt je om iedere date leuker te maken. EN ook voor je te winnen, maar dat hoeft niet per se je doel te zijn. Focus eerst op of jij je zelf goed voelt bij je date.

Een rolmodel kiezen wie liefdevol en krachtig is, helpt je ook met zelfvertrouwen opbouwen. En je af en toe even bewust worden van wat dit rolmodel zou doen, helpt je met schakelen als je in pleasen of onzekerheid wegvalt.

Wil je snel meer zelfvertrouwen opbouwen? Lees hier hoe je dat kunt doen.

4: Jouw gebruiksaanwijzing delen met je date

Jij zet de toon over hoe je behandeld wordt op de date. Dus laat het vanzelfsprekend zijn dat je goed behandeld wordt. Als we even uitgaan van dat jij een vrouw bent, wie graag met mannen date.. dan komt neer op: Laat de man de leiding nemen, maar geef hem een gebruiksaanwijzing van hoe hij jou het beste kan leiden.

Complimenteer bijvoorbeeld op dat wat je fijn laat voelen en geef aan ‘ik voel me fijn als..’
Wat ook een hele goede is: Ik vind het heel mannelijk als je… (mij beschermt, de deur voor me openhoudt, de leiding neemt, wat je ook maar wilt..). Maak af en toe een dergelijke opmerking.

Bedenk heel goed dat zo goed als alle (JA ECHT) mannen intern zijn geprogrammeerd om een vrouw goed te behandelen en voor haar te vechten. Om haar te beschermen. Maar vaak, laten wij dat niet toe of blokkeren we dat zelf. Of geven we hem onbewust het signaal dat we slecht behandeld worden normaal vinden. Uitzonderingen daargelaten. Maar zie dit niet als een aanval, meer als een besef moment dat je veel meer invloed hebt dan je realiseert.
Dus dat brengt me bij de volgende.

5: Ontvangen

Deze dating-skill is heel belangrijk in de tijd waarin feminisme zo veel wordt gepromoot. Gelijkwaardigheid is geweldig. Onafhankelijkheid op heel veel gebieden ook. Maar besef heel goed dat mannen en vrouwen gewoon niet gelijk zijn. Als in, niet hetzelfde. Dat kun je in de dating en liefdes/relatie-wereld heel goed zien.

Mannen voelen zich mannelijk, als ze je mogen helpen en dingen voor je mogen doen. Ze voelen zich dan alsof ze zichzelf mogen zijn. Ze vinden dat dus GEWELDIG. En wij, onafhankelijke vrouwen, zijn geneigd ze dat af te nemen.
Door te zeggen ‘ach dat doe ik zelf wel’. Door het af te wijzen als een man zijn jas aan je wil geven. Door hem de rekening niet te laten betalen. Door hem belachelijk te maken als hij je wil beschermen of de deur voor je open houdt.

Wat er dan gebeurt is dat de verdeling man/vrouw onderbewust in de war wordt geschopt. Biologisch gezien zoekt de vrouw naar een goede kwaliteit man voor haar eitje. Een die voor haar en de eventuele baby kan zorgen. Remember that. 

Dus ik raad aan om vol in de ontvangstmodus te gaan op je date. Blijf natuurlijk vooral wel je dankbaarheid uitspreken om alles wat je ontvangt. (The Universe is always watching)

6: Luisteren en attent zijn

Het is heel naar als hij je 3 keer moet vertellen wat voor werk hij doet. En tegelijk geweldig als je onthoudt wat zijn favoriete geurtje is. Dan zit je ook niet met die vraag wat je voor zijn verjaardag moet geven als het ooit wel iets wordt. 

Sla dus dingen op die de ander zegt. Je weet nooit. Zelfs als het niets wordt. Het traint je brein om attent te zijn.

Ik heb klanten wie een hele notitie op hun telefoon eraan gewijd hebben. Gewoon de naam, met alle belangrijke details er achter. En voor iedereen die dit ‘overdreven’ vindt, try it. You will thank me later.⠀

7: Op je handen zitten

Ik heb de mazzel dat ik al nooit zo’n whatsapper was met mannen. Maar, veel vrouwen wel. Leer dat af, want app voor een date dient enkel om te filteren. En na de date, om te flirten en/of afspraken te maken. Verder vooral niet te diepgaand appen, bewaar dat voor real life. Zo kun je meteen de schakel maken naar een volgende date, door te zeggen ‘dat bespreek ik liever live met je’.

De kans dat je teveel bespreekt op app is veel groter dan te weinig. Als je heel weinig appt, denken de meeste mannen echt niet dat je weinig interesse hebt. Ze gaan juist vaak extra hun best doen voor je.

Ik hoop dat je met deze tips en door het ontwikkelen van deze skills, beter wordt in dating en ook veel leukere dates gaat hebben.

Wil je meer lezen? Hier heb ik nog wat tips voor tijdens je date:
Hoe je tijdens daten meer jezelf blijft

Focus vooral op plezier, en niet per se op de uitkomst.

Enjoy ❤

Liefs,

Iris
 
 
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Relaxed Verliefd draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches