Waarom 'tevreden' killing is voor je liefdesleven.. - Relaxed Verliefd

Tevreden is killing voor je liefdesleven.

Als mensen tegen mij zeggen ‘ik ben wel tevreden zo’, dan is dat 9 van de 10 keer een excuus van je eigen hoofd om het moeilijke niet aan te hoeven kijken. Om maar te blijven zitten waar je zit en niets te hoeven doen.

Misschien is het nog nooit beter geweest, en vind je dat je maar tevreden moet zijn. Dat je ‘niets te klagen’ hebt. Dat kan.

En misschien kun je jezelf erop wijzen dat er ook wel veel goeds is aan je relatie, ondanks de ruzies en stress. Doe je het voor de kids. Of vind je het ook ‘wel leuk’ om alleen te zijn. Ook al knaagt dat idee van samen zijn en een gezinnetje wel een beetje.

Don’t get me wrong, ik wil absoluut niet zeggen dat je niet tevreden mag zijn als je alleen bent. Ik was heel lang heel erg gelukkig toen ik alleen was. Maar weet je wat het is, als je echt ‘tevreden’ bent, gebruik je vaak niet het woord ‘tevreden’, snap je.. Toen ik echt gelukkig was in mijn eentje, zei ik nooit ‘ik ben wel tevreden zo’. Dat is dus het verschil.

In mijn ogen zegt ‘tevreden’ – ik ben niet echt gelukkig, maar probeer er het beste van te maken. Afhankelijk van de energie die ik er achter hoor.

Ja, ik deed zelf ook regelmatig deze uitspraken. Ik heb zelf ook iemand nodig gehad om me hierop te wijzen. Om me te vertellen dat leven niet een of andere oefening is voor het echte werk, dat het echte werk HIER EN NU is. Dat als ik nu niet actief word, niemand deze situatie voor me verandert. Ik moest ook eerst weg zakken in een burn out en een depressie voordat ik snapte waar ‘tevreden’ toe kan leiden.

Soms is het gewoon tijd om de moeilijke dingen aan te gaan kijken..

Maar Ier, wat zijn die moeilijke dingen dan?

Het grappige is, vaak moet je dus precies datgene doen wat je wilt ontlopen. Probeer jij je verleden te ontlopen en praat je er moeilijk over? Dan heb je vaak juist daar nog even te kijken. Maar probeer je continu een nieuw patroon uit je verleden te vinden en alles te verklaren? Dan heb je juist meestal je verleden los te laten. Verleden kan ook weer een veilige plek zijn om rond te hangen, elk nieuw patroon wat je ontdekt kan een ‘kick’ geven. En als je er te lang hangt, is het dus tijd om de moeilijke stap naar het onbekende te zetten..

En: weer 9 van de 10 keer is het ‘idee’ van de moeilijke dingen veel moeilijker, dan het daadwerkelijke werk dat je te doen hebt. Het enige wat het moeilijk maakt, is je angst en oordeel erover.. En anders maakt de beloning het wel goed.

Want vóór de moeilijke dingen, heb je tevreden.. Voor zolang als je jezelf dat kunt vertellen.
En àchter de moeilijke dingen, vind je intens trots en diep gelukkig!

The choice is yours!

I love you

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Relaxed Verliefd draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches