Liefde voor je lichaam - Leef de liefde

Liefde voor je lichaam

Hoeveel hou jij van jouw lichaam?
Het lijkt een simpele vraag..

Maar als je voor de spiegel staat.. wat is dan je eerste gedachte? Lijkt die gedachte op “Wauw, wat een goddelijk mens” – of meer een “Hmm mijn billen mogen wel wat strakker.. en als ik nu toch wat minder buikvet had..”

Ik moet je eerlijk bekennen dat het wel even heeft geduurd bij mij voordat het naar die eerste versie ging. Maar ik kan eindelijk zeggen dat ik mezelf echt een lekker wijf vind. En als ik dat dan zeg, vinden mensen me soms arrogant.

En dat is dan weer iets wat ik fascinerend vind!

Op het moment dat we onzeker zijn, wil iedereen ons supporten. Maar zodra je dan eindelijk dat zelfvertrouwen hebt, komt er weer een duiveltje uit sommige mensen vandaan. Niet uit iedereen hoor, er zijn ook echt mensen die het juist fijn vinden dat ik zo reageer.

Maar het zegt me heel veel, de reactie van anderen op deze uitspraak.

Heel veel mensen vertelden mij een aantal jaar geleden nog: je moet meer van jezelf houden. Je moet jezelf mooier vinden. En ze wisten precies wat ik allemaal anders moest doen om meer van mezelf te houden. Ze vonden t heerlijk om me te ‘helpen’.

Maar toen ik dus kort geleden tegen diezelfde mensen zei: ik vind mezelf nu echt heel erg sexy.. zeiden ze: Wauw wat arrogant.

En toen betrapte ik mezelf ook meteen hoor, van een aantal jaar terug.. dat ik zelf ook vaak mensen wilde helpen met iets waar ik vooral zelf ook nog mee zat. Mijn eigen onzekerheid wilde ik verbergen, door anderen er mee te helpen.

Toen ik me dat besefte, snapte ik ook weer hoe dit aansluit op hoe wij werken!
Hoe ons ‘ego’ (zo noem ik het maar even) dit eigenlijk doet..

Heel vaak als je onzeker bent, wil ‘ego’ graag anderen helpen. Want dan heeft dat deel van je brein het idee dat je er wat mee doet, alleen je kunt zelf geen pijn voelen. Omdat het niet over jou gaat. Dus dat lijkt de veilige weg. Je schiet er alleen weinig mee op.. Maar het voelt even goed.

En ook al is het wel een liefdevolle en aanmoedigende uiting en (tot op zekere hoogte) niet schadelijk voor anderen.. Het helpt je dus niet veel verder als je niets met je eigen gedeelte doet.

Hoe je het merkt? Als je mensen helpt vanuit die positie, vind je het ineens stiekem niet meer fijn als die mensen ‘verder’ zijn dan jij op dat gebied. Dan krijg je ineens toch wat nare gedachten, waar je het liefst ook met een ‘evil’ opmerking op wilt reageren.

Dat is dus ego die er tussendoor glipt!
Grappig hoe het werkt toch?

En ja, ook ik deed het. En nog steeds duwt mijn ego wel eens een gedachte omhoog die daar op lijkt!
Alleen het fijne is nu dat ik zo heb geleerd om mezelf erop te pakken. Mijn ego los te zien van mezelf en aan te kijken. En er snel weer boven te staan. En ook het ego van anderen los te zien van hen zelf.

Dat spel van ego begrijpen, zorgt er voor dat nog heel weinig je echt negatief kan raken.

En dat is enorm bevrijdend! Want dan kun je echt diep van je lichaam leren houden, zonder negatieve gedachten, wat anderen er ook over zeggen.

Dan kun je gewoon oprecht zeggen: Ik vind mezelf sexy. En je (vanuit rust en niet defensief) staande houden als mensen het arrogant vinden. Omdat je beseft dat ook die opmerking, niet van hen zelf komt maar van het ego.

En dan kun je oprecht gelukkig zijn voor mensen die ook al ‘verder’ zijn dan jij op dat gebied. Zonder dat er ergens in je achterhoofd een stiekeme negatieve gedachte de overhand neemt.

Ik zie het als een spel waar je steeds verder komt, vanuit nieuwsgierigheid.

Het leven is leuk!
En jouw lichaam is een prachtig voertuig om het leven in te ervaren.

Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies

Koekjes! Normaal hou ik er van, helaas zijn dit digitale ;-) Je weet het inmiddels wel denk ik, maar ook onze website maakt er gebruik van. Als je deze website optimaal wilt gebruiken, kun je ze hier accepteren. Niet schadelijk, wel even handig om te weten!

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen