Hiermee houd je onbewust liefde op afstand - Krachtig in de liefde
Waarom lukt het nou maar niet met de liefde? Je hebt er al zoveel aan gedaan.. Zelfontwikkeling, zelfliefde, gewerkt aan je bindingsangst, je suf gemediteerd en gevisualiseerd. En toch.. je hebt die liefde nog steeds niet. Bestaat het wel?
Ik heb heel vaak clienten die op deze manier bij me binnen komen..
En veel daar van halen heel snel WEL resultaat; maar niet iedereen. En misschien heb je er iets aan als ik met je deel hoe dat komt.

Je hoofd houdt je voor de gek.
Heel vaak hebben we van binnen nog overtuigingen zitten die ons willen tegenhouden om actie te nemen. Eigenlijk wil ons hoofd vaak helemaal niet dat we ons verlangen waarmaken. Want als het er is, kun je teleurgesteld worden. En DAT is waar je hoofd je tegen wil beschermen. En door die weerstand heen gaan, kan heel veel moeite kosten..
Zoveel moeite, dat we snel geneigd zijn op te geven. En ons hoofd, ons beschermende onderbewuste, dan maar gelijk te geven.
Zie je wel! Ik ben er niet voor gemaakt. Het lukt me toch niet. Het is niet voor mij. Ik ben te ver heen. Ik heb teveel shit meegemaakt. Noem ze maar op 😉
 
Veel mensen die ik spreek hebben de liefde (of het contact met hun echte gevoel) nog niet gevonden, omdat ze de zelfbescherming nog laten regeren. Omdat ze nog niet bij de weerstand kunnen.
Omdat ze vanuit zelfbescherming nog steeds zeggen dat het niet voor ze is weggelegd. De beste manier om niets te hoeven doen.
 
Daarom deel ik daar nu even iets over, misschien kun je jouwe betrappen. Is even wat dapperheid voor nodig, want deze zelfbescherming laat zich niet zo snel betrappen. Het is ook echt wel iets moois, dat is een. Het wil je boven alles beschermen. Maar ja, soms iets TE.. waardoor je jouw verlangen niet kunt waarmaken.
Gelukkig kun je er doorheen 🙂
 
Wat deze stem bijvoorbeeld allemaal zegt?
“Het moet vanzelf gaan.”
Dit is echt iets wat ons brein graag wil horen. Want als we niets doen, kunnen we ook niet verliezen. Komt er sowieso geen nieuw soort teleurstelling.
 
“Ik heb er nu al zoveel gedaan, ik had het al wel moeten hebben”
Het kan heel goed zijn dat je alle dingen die je gedaan hebt, vanuit deze bescherming hebt gedaan. Om onderbewust te bewijzen dat het toch niet lukt. 
 
“Het bestaat niet, of niet voor mij”
Dat is natuurlijk de beste manier om de teleurstelling niet te hoeven ervaren. Want als je niets doet, kan er ook geen teleurstelling komen.
 
“Ik ben er nog niet klaar voor”
Je manifesteert bevestiging dat je er nog niet klaar voor bent, zodat je angsten niet hoeft aan te kijken en niet door de weerstand heen hoeft.
 
“Ik moet alleen doen wat goed voelt/bij me past”
Dit is ook zo’n misvatting. Er wordt helaas vaak verteld dat je met mediteren wel alles manifesteert vanuit flow (en ja ik ben er ook ingetrapt haha, want ja, als het nu wel zou werken zou heerlijk zijn). Maar het levert weinig op, omdat er uiteindelijk nog niet door de blokkade wordt gestapt.
Voor resultaat moet je soms door de weerstand heen.
Als je nu nog niet het resultaat hebt wat je wilt, is eigenlijk al het grootste bewijs dat zelfbescherming nog iets blokkeert. En jou laat denken dat het ligt aan… (noem maar iets). 
 
Als je echt verandering wil, dan moet je bereid zijn om toe te geven dat je zelfbescherming op bepaalde gebieden laat regeren. En alleen dat al is niet voor iedereen makkelijk, ik weet het. Mij kostte het ook even. Maar als je dat wel kunt, als je dat kunt omzetten, kun je de resultaten creëren die je voor ogen hebt.
 
Vanaf dat punt ga je echt andere dingen om je heen zien en ervaren. Vanuit de juiste acties. Die niet meer komen vanuit zelfbescherming, maar vanuit vertrouwen.
Wil je een nog meer uitgebreide uitleg over dit onderwerp?
Ik nam er ook een podcast over op!
Die kun je luisteren via deze link:
https://www.buzzsprout.com/280031/1765294-aflevering-8-overtuigingen-die-zorgen-dat-je-liefde-ongemerkt-tegenhoudt
Liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.