Waarom je nog geen liefde hebt - Leef de liefde

Waarom je nog geen liefde hebt

Waarom lukt het nou maar niet met de liefde? Je hebt er al zoveel aan gedaan.. Zelfontwikkeling, zelfliefde, gewerkt aan je bindingsangst, je suf gemeditieerd en gevisualiseerd. En toch.. je hebt die liefde nog steeds niet. Bestaat het wel?
Ik heb heel vaak clienten die op deze manier bij me binnen komen..
En veel daar van halen heel snel WEL resultaat; maar niet iedereen. En misschien heb je er iets aan als ik met je deel hoe dat komt.

Je hoofd houdt je voor de gek.
Heel vaak hebben we van binnen nog overtuigingen zitten die ons willen tegenhouden om actie te nemen. Eigenlijk wil ons hoofd vaak helemaal niet dat we ons verlangen waarmaken. Want als het er is, kun je teleurgesteld worden. En DAT is waar je hoofd je tegen wil beschermen. En door die weerstand heen gaan, kan heel veel moeite kosten..
Zoveel moeite, dat we snel geneigd zijn op te geven. En ons hoofd, ons beschermende ego, dan maar gelijk te geven.
Zie je wel! Ik ben er niet voor gemaakt. Het lukt me toch niet. Het is niet voor mij. Ik ben te ver heen. Ik heb teveel shit meegemaakt. Noem ze maar op 😉
 
Veel mensen die ik spreek hebben de liefde (of het contact met hun echte gevoel) nog niet gevonden, omdat ze ego nog laten regeren. Omdat ze nog niet bij de weerstand kunnen.
Omdat ze vanuit ego nog steeds tegen zichzelf zeggen dat het niet voor ze is weggelegd. De beste manier om niets te hoeven doen.
 
Daarom deel ik daar nu even iets over, misschien kun je jouwe betrappen. Is even wat dapperheid voor nodig, want ego laat zich niet zo snel betrappen. Ego is ook echt wel iets moois, dat is een. Het wil je boven alles beschermen. Maar ja, soms iets TE.. waardoor je jouw verlangen niet kunt waarmaken.
Gelukkig kun je er doorheen 🙂
 
Wat ego bijvoorbeeld allemaal zegt?
“Het moet vanzelf gaan.”
Dit is echt iets wat ego graag wil horen! EN daarom verkoopt de law of attraction bijvoorbeeld zo lekker! Omdat er daar soms wordt gezegd dat alles vanzelf gaat als je maar mediteert. Of dat het vanuit ‘inspired action’ moet komen (zonder weerstand). En als het dan niet lukt, kun je mooi aan ego bewijzen dat het toch niet werkt.
 
“Ik heb er nu al zoveel gedaan, ik had het al wel moeten hebben”
Als je dit (stiekem) zegt bewijs je aan jezelf ook dat ego nog regeert.
Het kan heel goed zijn dat je alle dingen die je gedaan hebt, vanuit ego hebt gedaan. Om onderbewust aan ego te bewijzen dat het toch niet lukt. En als je dat niet hebt kunnen omzetten, dan ga je nooit het resultaat halen. Want dan ben je altijd bezig met ego bevestigen. En dat lukt je dan ook zeker.
 
“Het bestaat niet, of niet voor mij”
Dat is natuurlijk de beste manier om de teleurstelling niet te hoeven ervaren. Want als je niets doet, kan er ook geen teleurstelling komen.
 
“Ik ben er nog niet klaar voor”
Je manifesteert bevestiging dat je er nog niet klaar voor bent, zodat je ego niet hoeft aan te kijken en niet door de weerstand heen hoeft.
 
“Ik moet alleen doen wat goed voelt/bij me past”
Dit is ook zo’n misvatting. Er wordt helaas vaak verteld dat je met mediteren wel alles manifesteert vanuit flow (en ja ik ben er ook ingetrapt haha, want ja, als het nu wel zou werken zou heerlijk zijn). Maar het levert weinig op, omdat er uiteindelijk nog niet door de blokkade wordt gestapt.
Voor resultaat moet je soms door de weerstand heen.
Als je nu nog niet het resultaat hebt wat je wilt, is eigenlijk al het grootste bewijs dat je ego nog iets blokkeert. En jou laat denken dat het ligt aan… (noem maar iets). 
 
Om op een hoger level te komen, moet je af en toe door weerstand heen.. En nee, dat is niet sexy, dat wil niemand graag horen. Maar het gaat wel steeds makkelijker, dat is wat ik je wel kan vertellen.
Ik weet ook dat de ‘je moet het gewoon doen’ absoluut niet werkt als ego nog regeert – maar juist die stappen daar tussen, daar kun je doorheen vanuit liefde!
 
Dus als je echt verandering wil, dan moet je bereid zijn om toe te geven dat je je ego op bepaalde gebieden laat regeren. En alleen dat al is niet voor iedereen makkelijk, ik weet het. Mij kostte het ook even. Maar als je dat wel kunt, als je dat kunt omzetten, kun je de resultaten manifesteren die je voor ogen hebt.
En ook dan hoor je ego misschien, aaaah dat kan ik al. Daar ben ik al. En het lukt me nog niet. Dat is het niet.
Ja grappig he? Zo sterk kan ego soms al zijn. Ego wil echt niet graag dat je het moeilijke aankijkt, want daar zit mogelijk pijn.
En pijn vermijden is wat we het liefst doen.
Maar lieverd, als je het wel kunt aankijken, dan ligt de wereld voor je open. Een wereld aan liefde.
 
Vanaf dat punt ga je echt andere dingen manifesteren. Vanuit de juiste acties. Die niet meer komen vanuit ego, maar vanuit vertrouwen.
Heb je jouw ego kunnen betrappen? En wil je daar echt goed in worden, zodat je er continu doorheen kunt?
Wil je nieuwe overtuigingen in je hoofd planten op een duurzame manier, zodat je wel door de weerstand heen gaat en de liefde in je leven creëert die je echt wilt?
Het is niet altijd makkelijk.. zeker niet. Maar het is wel life-changing!
Stuur me dan even een berichtje!
Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies

Koekjes! Normaal hou ik er van, helaas zijn dit digitale ;-) Je weet het inmiddels wel denk ik, maar ook onze website maakt er gebruik van. Als je deze website optimaal wilt gebruiken, kun je ze hier accepteren. Niet schadelijk, wel even handig om te weten!

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen