Wat als je in de liefde soms een ander persoon wordt - Leef de liefde

Wat als je in de liefde soms een ander persoon wordt

Heel vaak krijg ik cliënten die in het ‘normale leven’ best wel zelfverzekerd zijn. Die wel weten wat ze willen en hun woordje wel klaar hebben. Ik heb zelfs een cliënte die dagelijks op het podium staat en daar geen angst voelt. Maar bij liefde..

Juist op het moment dat je iemand echt leuk vindt, echt die diepere laag in gaat, dan ineens weer kun je vervallen in een vervelend patroon. Van pleasen, van blokkeren, van jezelf wegcijferen, van dingen doen of zeggen die je normaal niet zou doen of zeggen.

Als eerste wil ik je echt zeggen: Dit komt zo veel vaker voor dan je denkt en is NIETS om je voor te schamen. Liefde daagt je als geen ander uit om de diepere laag van je angst te zien.

En het mooiste medium om dit bloot te leggen? Whatsapp!

Wat zeg je nu weer Ier?

Nou..

Berichten en het wel of niet sturen er van, leggen heel snel bloot wat er echt in je speelt..

Op het moment dat je face to face met iemand bent; in het ‘directe’ gevaar, vult je overcompensatie al snel voor je in wat je moet doen. Iets weglachen, pleasen, ergens anders over praten, of gewoon maar niet verbinden. Daar heb je het vaak al gedaan voordat je bewust kunt worden.

Maar via whatsapp, in een veilige omgeving, uit zich vaak wel wat er echt in je speelt. EN kun je je er heel goed bewust van worden.

Als je dan bijvoorbeeld ineens niet meer weet wat je moet zeggen, of je interpreteert snel een bericht als negatief. Of je wilt dat de ander anders reageert. Dat zijn prachtige momenten.
Of je er nu voor kiest om er ‘vanuit je controledrang’ op te reageren, of het te compenseren met een luchtige reactie; dat maakt niets uit.

Je kunt dit fantastisch inzetten om het patroon van onzekerheid in de liefde om te buigen. En mogelijk lokte het woord onzekerheid al een reactie bij je uit. Want je bent niet onzeker.. maar toch, in de liefde, een van onze diepste lagen in bewustzijn; kan er sprake zijn van onzekerheid. Ook als je die nergens anders voelt dus. Het is niet gek!

Maar hoe kom je hier dan doorheen? Dat wil je natuurlijk weten!

De aller eerste stap om het om te zetten is altijd bewustwording van wat er echt in je speelt. Van wanneer je ego wordt getriggerd. Welke gedachten er in je op komen en jezelf daar op betrappen. En je hoeft dit alleen maar te observeren. Je hoeft het nog niet direct te doorbreken. Want als je dat direct gaat doen, gaat meestal ook die ego-trigger al weer aan die voor je wil overcompenseren. En dan los je het dus niet duurzaam op.

Controledrang, verdriet, teleurstelling, een reactie met de gedachte ‘waarom stuurt hij of zij niet dit of dit’.. als je dat voelt, mag je er al vanuit gaan dat ego aan zet is.

Maar realiseer je vooral dat het een systeem is. Het is niet jij. Dus je hoeft ook niet boos op jezelf te zijn.

Observeer dus. Zonder er op te reageren.

Observeer wat je doet en reflecteer of deze actie vanuit zelfvertrouwen kwam, of eigenlijk vanuit onzekerheid of de drang naar bevestiging. En oordeel er niet over.

Als je dit kunt, kun je langzaam een nieuwe actie invoeren. Eentje die niet komt vanuit overcompensatie of onzekerheid. Maar eentje die komt vanuit liefde en kracht.

Vraag jezelf dus ook af, wat zou mijn meest liefdevolle en krachtige versie hier doen of zeggen? De versie van mij die nergens bang voor is en geen behoefte heeft aan overcompensatie.

Dit is even kort door de bocht, hoe je dit patroon langzaam kunt veranderen.
Ik kan je natuurlijk niet in 1 blog leren hoe je dit duurzaam kunt doen. Maar wil je dat wel leren? Voel je je normaal best oke, maar bij liefde ineens onzeker..? Wil je dat omzetten? 
Stuur me dan even een bericht. Het maakt me niets uit of dit een bericht is vanuit liefde of vanuit ego 

Want dan kijk ik samen met jou hoe je die liefde kunt creëren die je echt wilt, vanuit vrijheid en jouw verlangen en niet meer vanuit de angst of onzekerheid.

Veel liefs 💕

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookies

Koekjes! Normaal hou ik er van, helaas zijn dit digitale ;-) Je weet het inmiddels wel denk ik, maar ook onze website maakt er gebruik van. Als je deze website optimaal wilt gebruiken, kun je ze hier accepteren. Niet schadelijk, wel even handig om te weten!

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen